Hogyan találjuk meg a nyugalmat?

A mentális kényelmetlenség leküzdése Kezdje magával. A nyugalmat keresve önfejlesztést kell tennie.

Gyakran érzed magad "nem nyugodt"? Önt kételye, ingerlékenysége, éles hangulatváltozás torzítja? Itt az ideje, hogy elkezdjük kezelni az érzelmeket, újjáépíteni a karaktert a saját kezünkkel. Többet tudsz tenni, mint amennyit el tudsz képzelni, ha csak próbálsz céltudatosan cselekedni, próbálj meg valamit. Munka magadon, hogy jobbá válj, és kezdj el harmóniában élni magaddal. Hogyan találjuk meg a nyugalmat? Figyeljen néhány ajánlásra, ne feledje el a fontos pontokat. Tervezzen egy önfejlesztési tervet és dolgozzon rajta. Az ember képes sok mindent, és minden bizonnyal képes lesz leküzdeni a szellemi kényelmetlenséget, másképp építeni az életet.

 

1. Gondolj magadra. Üljön csendes környezetben, kiváló, ha senki nem tartózkodik a szobában. Koncentráljon és objektíven értékelje magát. Keresse a pozitív oldalt. Egyszerűen kezdheti: szereti a szeretteiteket, csinál valamit, tanul vagy dolgozik. Természetesen van elég profi, hogy ne csak folyamatosan gondolkodj a negativitásról. A figyelmet a karaktered pozitív tulajdonságaira összpontosítja.

2. Elemezze és rögzítse. Vegyünk egy darab papírt, lehetőleg egy notebookot vagy notebookot. Írja le pozitív tulajdonságait ott. Határozza meg, mit tesz neked, mit érhet el ezek a funkciók. Értékelje potenciálját.

3. Jó a környéken. Gondolj a jóra, ami körülvesz. Bizonyára nem sok mindent észlelsz, magadnak véve. Vannak barátok, ismerősök, akiknek könnyű tanácsot vagy támogatást keresni, rokonok. Egy házban élsz, megvan a megfelelő feltételek. Nézz mindent egy másik szögből: képzeld el, hogy nincs mindent, elveszhet. Ismerje meg az emberek körüli körülményeket, tárgyakat és jelenségeket. Tanulj meg élvezni az életet.

4. Tarts naplót. Próbálja tükrözni a naplójában a pozitív és negatív érzelmeket, az okokat és természetesen a szisztematikus munkát magadon. Ne felejtsd el dicsérni magát a legkisebb eredményért.

5. Halmozza fel a pozitívumot. Bármilyen pozitív érzelmet kell fejlesztened, koncentrálj a jóra. Gyűjtsd össze magadban a pozitív benyomásokat, az energiát.

6. Mit kell javítani. Gondolkodj azon sajátosságokat illetően, amelyeket ki kell javítanod vagy felül kell küzdeni. Csak azonnal határozza meg a konkrét tervet. Például ha könnyen bosszant, konfliktusra van szükséged, akkor pontosan ezzel a minőséggel kell küzdened. Tanulja meg, hogy kompromisszumokat talál, elkerülje a vitákat, és ne kezdjen megbeszéléseket. Menjen félre, ha mások esküsznek, ne hagyd, hogy konfliktusba kerüljenek. Írja le az összes olyan tulajdonságot, amelyet megváltoztatott, és tegyen konkrét cselekvési terveket. Legalább hetente egyszer ellenőrizze a rekordokat. Irányítsd fejlesztésedet.

7. Ne szidjon meg magatokat. Örökké megszabaduljon a szidalmazástól. Maga dolgozik, azonosítja a hiányosságokat és javítja őket, és nem válik ellenségévé magát. Fogadd el magad és a szeretet. Tanuld meg, hogy objektíven értékelj magadat, állítson igazi célokat és haladjon feléjük. A legfontosabb dolog az, hogy fejlődést láthassunk előre. Ha egy hónap múlva egy kicsit jobban jársz, ha önmagadon dolgozik, legalább egy bizonyos ideig nyugalmat talált, ez egy eredmény. Van valami, amire törekedned kell.

8. Felejtsd el a elérhetetlen. Örüljetek a váratlan győzelmekben. Próbáljon kizárólag dolgozó feladatokra összpontosítani. Természetesen az életed egyszerűsítése túl sok, nem éri meg. De ne próbáljon meghódítani egy elérhetetlen csúcsot. Határozza meg erősségeit ésszerűen. Kétségek merültek fel, nehéz megmondani, hogy képes lesz-e elérni a kívánt célt? Meg akarja próbálni? Természetesen nem kell korlátoznia magad - menj el. Azonnal mondd el magadnak, hogy ha ilyen nehéz feladatot megoldasz magadnak - akkor felülmúlja magát. Akkor örülsz. Természetesen nem szabad megijedni, ha nem sikerül - elvégre rájött, hogy nem játszik győzelmet, lehet, hogy nem képes megbirkózni. Ezért a tapasztalatnak nincs oka.

9. Munka magadon, és ne hagyj semmit. Nincs itt semmi. Valószínű, hogy a bizonytalanságod, az érzelmi kényelmetlenség olyan tényleges hiányosságokkal áll kapcsolatban, amelyek megakadályozzák az életedet. Ne feledje: magában a munkában fontos, hogy mindent alaposan meg kell tennie, hogy alaposan megértse az árnyalatokat. Például, a rendes távollét a konfliktusok, problémák, állandó tapasztalatok és szorongások sokaságához vezethet. Tüntesse fel magának az ilyen hiányosságokat, mint akadályokat, amelyek meggátolják Önt a mozgásban. Csak vegye ki az útból, csak komolyan - örökké. Hozd életet a kezedben.

10. Ne hasonlítsa össze magát másokkal. Soha ne kezdjen önzavarozni, összehasonlítva magát más emberekkel. Mindannyian különböző potenciálok, lehetőségek és karakterek vannak. Minden ember személy. Felbecsülni azokat a lehetőségeket, amelyek kizárólag a személyes tulajdonságain alapulnak, valamint azok a tulajdonságok, amelyeket Ön fejleszteni fog.

Munka magadon, de ne kritizáld magad. Fogadja meg magának az összes hiányosságot, de ne felejtse el folyamatosan javítani. Ne aggódjon a cselekvések tervezése. Tartson naplót, lelkileg hozzon létre. Teheted a meditációt, az önhipnózist. Ha szükséges, forduljon egy pszichológushoz - ez nem különösebb, a szakemberek csak tanulnak, és gyakorolják az embereket.

Hogyan találjuk meg a nyugalmat?

Határidők, teendők, kötelességek, folyamatos elérhetőség, rohanás, félelem az ismeretlentől és a változástól – mind megnehezítik a nyugalom és béke átélését. Talán ezért is olyan nagy manapság az érdeklődés a tudatos jelenlét (mindfulness) témája iránt. Az évezredes hagyományokban gyökerező – és a modern tudomány által hatékonynak ítélt – gyakorlat megtanít arra, hogy hogyan találjuk meg a nyugalmat a hajszolt világban. Segít biztonságos kapaszkodót találni a jelen pillanatban akkor, amikor magával ragadna a felidézett múlt, vagy a félt jövő és segít abban, hogy elfogadó, kíváncsi módon forduljunk önmagunk, az élményeink és mások felé.

A modern pszichológiai, orvosi és neurológiai kutatások egyértelműen igazolják, hogy a tudatos jelenlét gyakorlása számos pozitív hatással jár. A testi és lelki egészség javulásán túl élményeinket intenzívebben tudjuk megélni, valamint hatékonyabban és bölcsebben reagálunk a minket érő kihívásokra.

A tudatos jelenlét gyakorlásához nem szükséges drasztikusan megváltoztatunk az életünket: bár a meditációról általában egy aszkétikus életet élő, barlangban élő szerzetes képe ugrik be, megfelelő módon végezve a reggeli kávé elfogyasztása is válhat meditációvá. Előadásomban az elméleti áttekintés mellett ahhoz is adok ötleteket, hogy a zajos és gyors városi életben hogyan élhető meg minél gyakrabban a tudatos jelenlét.

Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus előadását a tudatos jelenlét kedvező hatásairól!

Te és a körülötted lévő világ. Keresse meg a nyugalmat: jó és megszabaduljon a negatívól.

Koncentrálj a pozitív érzelmekre. A nyugalom és a harmónia megszerzéséhez nemcsak a józan ész, a magabiztosság képessége, hanem a világgal és másokkal szembeni őszinte pozitív hozzáállás is segíti Önt. Ne feledje, hogy gyermekkorában mindenki barátságosnak és titokzatosnak tűnt. Rengeteg rosszat tanulsz? Nem számít! Most meg kell kezdened felfedezni a világot, tapasztalat, tudás felhasználásával. Ismerje meg hibáit és élvezze a pillanatot.

  1. Hagyja az irigységet. Soha ne irigylem másokat. Nem lehet tudni, hogy mi van a lelkében, mi vár rá előre, hogy élete pár óra múlva alakul ki. Gondolj magadra, és ne hasonlítsa össze magát másokkal.
       
  2. Tanulj meg megbocsátani és elfelejteni a rosszat. Próbáld meg megtanulni, hogyan lehet megbocsátani. Ez megóvja a sok aggodalomtól, ingerlékenységtől. Lehetetlen megbocsátani? Akkor felejtsd el a rosszat azzal a személyrel, aki hozta. Örökké élni az életből, mintha semmi sem történt volna. És nem emlékszel.
       
  3. Ne hordozzon negációt. Ne vegyen részt az intrikákban, ne bosszuljon, ne hordozzon negációt veled - biztosan visszajön hozzád, zavarja, belülről élesít.
       
  4. Legyen figyelmesebb az emberekre. Gondolj gyakran a szeretteidről, és segít neked. Legyen érzékeny és finom.
       
  5. Jó. Ne szeresse a kedves szavakat és tetteket. Sokkal könnyebb lesz megtalálni a nyugalmat, ha látja a tevékenységének pozitív eredményeit. És az emberek sem fogják elfelejteni a hozzáállásodat.
Ajánló
Kommentek
  1. Én